منو

محتوا

خوراک مردمان این استان رابطه نزدیکی با آنچه که از طبیعت حاصل شده دارد و نحوه تهیه آن نیز مربوط به فرهنگ همین جامعه است. متداول ترین غذاها و شیرینی های سنتی قم عبارتند از : آبگوشت قنبید، دم پختی، کال جوش، چنگال، اشکنه، شامی، کوفته، حلوا کنجدی، حلوا شادونه، حلوا ارده، کسمه، کلوچه و سوهان.

آنچه مسلم است تنوع و طرز تهيه انواع خوراک ها رابطة بسيار نزديکي با فرهنگ و نوع معيشت هر جامعه دارد . مطالعة شيوه هاي پخت و مواد استفاده شونده از طبيعت براي تهية انواع خوراک ها ، ما را در شناخت هر چه بيشتر فرهنگ مناطق ياري خواهد داد .

بنابراين در مجموع مي شه گفت که غذا پختن ابزاري جهت تبديل طبيعت به فرهنگِ تنوع غذا را مي توان به عنوان نشانه هاي مناسبي براي بيان تمايزات اجتماعي به کار برد . به بياني ديگه هر گونه تغييري در مواد خام غذايي که از طبيعت حاصل شده مستقيماً مربوط به فرهنگ آن جامعه خواهد شد .

در اين رابطه به شرح و دستور پخت تعدادي از خوراک ها از گذشته تا کنون در منطقه مورد بررسي به اين شرح مي پردازيم :

انواع غذاهای محلی

انواع شيرينی ها و شربت ها

انواع نان ها

انواع ترشی ها و مرباها

فنون و وسايل پخت


فرهنگ عامه

آداب و رسوم اجتماعی

زبان و گویش

پوشاک

خوراک

سوغات

هنرهای سنتی

معماری و مسکن سنتی



لینکهای مفید

 سايت مقام معظم رهبري
 
 مجلس شوراي اسلامي
پايگاه اطلاع رساني دولت
پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور
استانداری قم
سامد
portal mardom

         

 

کلیه حقوق این سایت متعلق به اداره کل میراث فرهنگی , صنایع دستی و گردشگری استان قم میباشد.

آدرس: قم بلوار پانزده خرداد. کوچه 7/1 تلفن : 27-37603426  نمابر : 37603425  سامانه جامع اطلاعات گردشگري ( گويا ) :  09669  پست الكترونيكي :  info@qommiras.ir